П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Усі постанови приймаються в Москві, а потім дублюються на Cиноді РПЦ в Україні, – експерт про «автокефалію УПЦ МП»

    Релігійний експерт Олександр Єфременко прокоментував «автокефалію» «УПЦ МП» (РПЦвУ). За його словами, всі рішення спочатку приймаються в Москві, а потім на Синоді РПЦ в Україні вони дублюються і це все закріплено в статуті.

    «Хто дійсно “маріонетка” – то це сама РПЦвУ, яку представляє Антоній (Паканич, – ред.), і яка без вказівки із Москви не приймає жодних істотних рішень…саме в білокам’яній приймаються відповідні рішення щодо її філії в Україні», – пише експерт.

    Він додав, що для прийняття рішень Москві навіть не важлива думка ні Паканича, ні думка його безпосереднього керівника митрополита Онуфрія (Березовського). «Адже усі постанови стосовно українського питання, починаючи від вересня 2018 року, приймаються в Москві, а потім практично дослівно дублюються у відповідних рішеннях Синоду Онуфрія. Та й сама РПЦвУ своїми діями та вчинками це лише підтверджує, про що існує достатньо доказів, які не варто знову повторювати», – зауважив Єфременко.

    Релігійний експерт також підкреслив, що така підпорядкованість «УПЦ МП» задекламована у самому статуті цієї релігійної організації. «Саме тієї організації, яка під релігійною обгорткою відстоює геополітичні інтереси Кремля, насаджуючи в Україні шовіністичну ідею “руського міра”», – підсумував Єфременко.

    Нагадаємо, раніше релігійний експерт Олександр Єфременко припустив, що на Аммані 2.0 відбудеться відкол РПЦ від Вселенського православ’я. Також він зауважив, що РПЦ привласнила Київську митрополію без будь-якого «соборного обговорення».

    Найсвіжіше

    Популярне