Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ ПЦУ благословив присягу військовослужбовців у Мукачеві

    15 січня у військовій частині А 1556 у місті Мукачево, відбулась церемонія прийняття присяги молодим поповненням. На урочисте прийняття присяги зібрались рідні та близькі солдатів. До військових і офіцерів частини звернувся з вітальним словом єпископ Ужгородський і Закарпатський Православної церкви України Варсонофій (Руднік) – військовий капелан 128-ї ОГШБр Закарпаття.

    Про це повідомляє пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.

    Архієрей привітав призовників з прийняттям присяги, наголосивши, що сьогодні, в цей прекрасний день вони стали до лав тих, хто мужньо, з честю і гідністю захищав і захищає свою Батьківщину від агресії Російської Федерації. Єрарх підкреслив, що джерелом справжньої мужності і незламної стійкості воїнів може бути тільки віра в Бога і любов до Батьківщини.

    “Солдатська служба ніколи не була легкою, і я закликаю поміч Божу для того, щоб ви самі змогли подолати всі труднощі і негаразди. Хочу побажати вам здоров’я, міцності духу, Божого благословення в подальшому служінні на благо українського народу. Нехай Господь наставляє, зміцнює, благословляє ваші ратні труди і береже вас на многії і благії літа”- сказав єпископ Варсонофій.

    За традицією після молитви та архієрейського благословення, священники: протоєрей Сергій Потюк та отець – капелан Андрій Алексеєв (Мукачівська греко-католицька єпархія) окропили весь особовий склад частини святою водою.

     

    Найсвіжіше

    Популярне