П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Окупаційний суд Криму лишив українського журналіста у СІЗО до 18 березня

    “Верховний суд” Криму, окупованого Російською Федерацією, продовжив термін перебування у слідчому ізоляторі українському журналісту, фрілансеру Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) Владиславу Єсипенку.

    Про це Крим.Реалії повідомила дружина політв’язня Катерина.

    Відомо, що працівниця окупаційного суду Алла Овчинникова відхилила апеляційну скаргу захисту на рішення про арешт Єсипенка на три місяці. 21 грудня 2021 року засідання у кримінальній справі проти Єсипенка було перенесено на місяць.

    Нагадаємо, окупанти затримали журналіста Владислава Єсипенка 10 березня 2021 року, після того, як чоловік побував на акції до Дня народження Тараса Шевченка у Сімферополі. ФСБ звинуватила кореспондента у “шпигунстві на користь України”. Правозахисники й дружина Єсипенка наголошують, що йому не дають доступу до незалежного адвоката, тож закликали міжнародну спільноту втрутитися у ситуацію.

    У ФСБ стверджують, що під час обшуку з автомобіля Владислава Єсипенка було вилучено предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій, який затриманий нібито зберігав “для власної безпеки”.

    Служба зовнішньої розвідки України назвала затримання працівника ЗМІ пропагандистською акцією, якою окупаційна влада намагається створити відповідний фон до роковин окупації півострову.

    18 березня у США засудили арешт журналіста Єсипенка в окупованому Криму. У посольстві США в Україні арешт позаштатного співробітника “Радіо Свобода” назвали політично мотивованим.

    Владислав Єсипенко раніше заявляв, що після арешту його протягом двох діб піддавали тортурам. За повідомленням адвоката Олексія Ладіна, після цього співробітники ФСБ Росії “погрожували Єсипенку розправою”.

    Найсвіжіше

    Популярне