Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Різдв’яна радість не для всіх. Очільник РПЦ не привітав 4 Помісні Церкви із Різдвом Христовим

    Патріарх Московський Кіріл продовжує крокувати в напрямку ізоляції РПЦ від всіх, хто визнав Православну Церкву України. Він надіслав Предстоятелям Помісних Православних Церков вітання з Різдвом Ісуса Христа. Однак привітання спрямував лише до дев’ятьох із 14 (окрім РПЦ) Помісних Церков та до невизнаної Церкви Америки.

    Про це йдеться на сайті РПЦ, передає Релігійна Правда.

    Послання зокрема адресоване: Патріарху Великої Антіохії та всього Сходу Іоанну X, Патріарху Святого Града Єрусалима та всієї Палестини Феофілу III, Католикосу-Патріарху всієї Грузії Ілії II, Патріарху Сербському Порфирію, Патріарху Румунському Даниїлу, Патріарху Болгарському Неофіту, Архієпископу Тиранському та всій Албанії Анастасію, Митрополиту Варшавському та всієї Польщі Савві, Митрополиту Чеських земель та Словаччини Ростиславу, Митрополиту всієї Америки та Канади Тихону.

    Без привітань Кирила залишилися Церкви, які визнали ПЦУ, – Константинопольська, Александрійська, Кіпрська, Елладська, а також сама Православна Церква України.

    Нагадаємо, релігійний експерт Олександр Єфременко розповів про миротворчо-окупаційну діяльність РПЦ в Єрусалимському патріархаті. Він зауважив, що РПЦ рухається до самоізоляції. Також в Африці загинув лідер священників, які перейшли до Моспатріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне