Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Криму російські окупанти демонструють дітям кінострічки, які героїзують злочини російських військовослужбовців у Сирії

    Російська окупаційна адміністрація в українському Криму реалізовує програму “святоє дєло родіну защіщать”, в рамках якої дітям показують так зване “патріотичне” кіно.

    Про це інформує “Флот 2017” з посиланням на окупаційні видання.

    Повідомляється, що активісти окупаційного “Добровільного товариства сприяння армії, авіації та флоту Росії” (ДТСВВФ) запросили вихованців та курсантів “асоціації ДТСААФ” на перегляд пропагандистського фільму “Нєбо”, який описує участь російських військовослужбовців у бійні на території Сирії.

    Кінострічка, яка перенасичена пропагандистськими наративами, розповідає про військових пілотів Олєга Пєшкова і Константіна Мурахтіна, чий літак Су-24 був збитий 24литсопада 2015 року турецьким винищувачем. В результаті обстрілу Олєг Пешков був вбитий. Указом Владіміра Путіна пілот посмертно був удостоєний звання героя РФ.

    Повідомляється, що фільм було рекомендовано для перегляду у військових частинах, училищах та для старших груп юноармійського руху особисто міністром оборони РФ Сєргєєм Шойгу.

    Водночас, відповіді на запитання: чому кримчани повинні захищати чужу батьківщину і що робили російські пілоти в Сирії? – кінострічка не надає.

    Нагадаємо, раніше уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулась до голови Представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні з проханням сприяти дотриманню прав дітей, які проживають на непідконтрольній українській владі території. Підставою для такого звернення стала послідовна політика мілітаризації дітей на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України.

    Найсвіжіше

    Популярне