Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ радіють, що «УПЦ МП» залишається в єдності з Російською Церквою

    У Московському патріархаті радіють, що так звана «УПЦ МП» (РПЦвУ – ред.) залишається єдиною із Російською православною церквою. Також у РПЦ назвали «розколом» незалежну від Росії Церкву – Православну церкву України.

    Про це заявив голова відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон (Алфєєв) в інтерв’ю РИА «Новости», йдеться на сайті РПЦ.

    «Сумуючи про поглиблення розколу у світовому Православ’ї, ми водночас із вдячністю Богу сприймаємо той факт, що розкол розвивається поза канонічними межами Російської православної церкви. Наша Церква, яка об’єднує православних віруючих Росії, України, Білорусії, Молдови та інших країн, через підступні дії розкольників і Константинопольського Патріарха, який їх підтримав, не втратила своєї єдності і не зменшилася. Українська православна церква (РПЦвУ – ред.), яка має понад 100 архієреїв, понад 250 монастирів, понад дванадцять тисяч парафій, залишається єдиною з Російською православною церквою, зберігаючи в ній самоврядний статус», — зазначив єрарх Московського патріархату.

    Митрополит РПЦ заявив, що «Російська православна церква і в Росії, і в Україні, і в інших країнах продовжує стабільно приростати парафіями та монастирями».

    Принагідно нагадаємо, у РПЦвУ заявили, що їх кличе Бог захищати Моспатріархат в Україні. Також митрополит ПЦУ Михаїл (Зінкевич) заявив, що РПЦвУ знаходиться в розколі і незаконно перебуває в Україні після надання Томосу ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне