П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Нові «пророки»? У РПЦвУ заявили, що їх кличе Бог захищати Моспатріархат в Україні

    Схоже що серед РПЦ в Україні вже з’явились свої «пророки», до яких на пряму говорить Господь. Так єпископ РПЦвУ Віктор (Коцаба) заявив, що «Господь закликає нас сьогодні підняти свій голос на захист Матері Церкви, бути не безмовними свідками наруги над нею, а бути Її охоронцями. Миряни – це люди, яким небайдужа доля Церкви».

    Про це Коцаба заявив виступаючи перед учасниками проросійської ГО «Миряни» у Києві. Звідки він отримав такі одкровення і прямі вказівки від Господа, Коцаба не уточнив. Єпископ РПЦвУ також не пояснив чому більша частина РПЦвУ не діяла згідно з рішеннями матері-Церкви — Вселенського патріархату, зокрема не прийшла на Об’єднавчий собор. Адже тоді Коцабі довелось би пояснювати, чому єдність з Російською Церквою для РПЦвУ дорожча ніж консолідація України в період війни з Росією.

    Коцаба також передав подяку «Мирянам» від очільника РПЦвУ Онуфрія за проведені мітинги під ВРУ і ОП та по обласних центрах. До слова діяльність «Мирян» фінансує Віктор Вишневецький, який також був звинувачений СБУ у фінансуванні терористів. Саме він займається відбудовою храмів РПЦвУ в тих парафіях, де більшість людей перейшли до Православної Церкви України. Таким чином він фінансує розкол українського суспільства, щоб зацементувати присутність Московського патріархату, хай навіть незначну, у тих селах, де громада перейшла до ПЦУ.

    Єпископ РПЦвУ Віктор (Коцаба) оминув питання антиканонічної анексії Москвою Київської митрополії у 1686 році. Крім цього, він не вважає чимось поганим існування в Україні Церкви, що підпорядковується країні агресора — Росії, що вже кілька років веде кровопролитну війну з нами.

    Раніше Коцаба був занесений в базу Центру «Миротворець», як противник незалежності українського православ’я від Москви і агент впливу Російської православної церкви (РПЦ) в Україні. Віктору (Коцабі) інкримінують розповсюдження кремлівської пропаганди у вигляді т. зв. «Русского мира» від імені УПЦ МП. На Миротворці зазначили, що єрарх РПЦвУ «використовуючи посаду займається поширенням за кордоном неправдивої, маніпулятивної інформації про події в Україні, розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі за допомогою підконтрольних інформаційних ресурсів “Союз православних журналістів”, “Перший козацький”, “Расколам.нет”».

    Нагадаємо, єрарх ПЦУ митрополит Луцький і Волинський Михаїл заявив, що РПЦвУ знаходиться в розколі і незаконно перебуває в Україні після надання Томосу ПЦУ. Також він зазначив, що ПЦУ стоїть на державницьких позиціях, а РПЦвУ – на імперських.

    Найсвіжіше

    Популярне