Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ розповіли, які церковні свята будуть у січні 2022 року

    Січень багатий на свята, кажуть в Православній Церкві Україні. Там нагадали, що за кілька днів, 7 січня, в Україні відзначатимуть велике радісне свято Різдва Христового. А напередодні згадуватимуть про дуже важливу для Української Церкви подію, яка відбулася три роки тому: підписання і вручення Предстоятелю Православної Церкви України Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію Патріаршого і Синодального Томосу про автокефалію.

    8 січня відзначатимуть Собор Пресвятої Богородиці.

    9 січня згадуватимуть пам’ять й інших осіб, хто по плоті був близький до Спасителя: святого Йосипа Обручника, царя Давида (предка по плоті Господа Ісуса Христа) і святого Якова (брата Господнього, сина святого Йосипа Обручника), який за Переданням супроводжував разом зі своїм батьком Матір Божу і Богонемовля Ісуса при втечі в Єгипет.

    14 січня християни будуть згадувати подію, яка нерозривно пов’язана з Різдвом Христовим: на восьмий день після народження, за приписом закону Мойсеєвого, над Спасителем було звершене обрізання та наречення Його іменем Ісус. Також в цей день вшановуватимемо святителя Василія Великого.

    19 січня – Хрещення Господнє. А наступного дня вшановуватимуть святого пророка Іоана Предтечу, який послужив події Хрещення Господнього.

    «Кожне свято, день пам’яті та численні приклади святих угодників Божих нагадують нам про необхідність бути вірними своєму покликанню, не відступати від правди Божої і плекати у серцях щиру віру, любов і надію на спасіння. Слава Богу за все!», – підсумували в ПЦУ.

    Нагадаємо, архієпископ Євстратій (Зоря) повідомив, що Болгарська Церква зробила крок у визнанні ПЦУ.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне