Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Гурбинському монастирі постане ще один храм

    День пам’яті святителя Спиридона Тримифунського, є особливим для Свято-Воскресенського монастиря в урочищі Гурби, адже один із храмів який зараз будується в обителі, носитиме ім’я в честь цього святого.

    Про це пише сайт ПЦУ. 

    Тож 25 грудня 2021 року, з нагоди свята і на запрошення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона богослужіння в обителі очолив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій. Владиці Димитрію співслужив єпископат Православної Церкви України: митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Володимир-Волинським і Турійський Матфей та єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло. Також архієреям співслужило духовенство – намісник монастиря архімандрит Онуфрій (Ляда), насельники монастиря та духовенство, яке прибуло з Рівненської, Львівської та Тернопільської єпархій.

    На Малому вході, з благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, братія монастиря була удостоєна чергових священничих нагород.

    Після прочитання Євангелія з проповіддю до вірян звернувся митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, який розповів про життя святителя Спиридона Тримифунтського.

    За богослужінням була піднесенні молитва за українських воїнів які захищають Україну, та за припинення епідемії коронавірусу.

    Після закінчення богослужіння, з благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, архімандрит Онуфрій був удостоєний особливої монашої нагороди – права носіння дерев’яного жезла.

    Також було здійснено чин закладання капсули під будівництво майбутнього храму на честь преподобного Онуфрія Великого.

    Закінчились богослужіння уставним многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне