Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Ватикан зобов’язав більшість співробітників робити щеплення від коронавірусу

    З метою не бути зачиненим на карантин та захистити людей від нового зростання зараження COVID-19, Ватикан зобов’язав усіх співробітників вакцинуватися від коронавірусу або показати документи, що свідчать про одужання від коронавірусу.

    Про це повідомляє catholicnews.com

    Згідно з новими правилами опублікованих Державним секретаріатом Ватикану 23 грудня, співробітники Ватикану, які не можуть довести, що вони були вакциновані або одужали від коронавірусу, не будуть допущені до роботи і не отримають зарплату, хоча їхні пільги та сімейні виплати триватимуть, згідно з текстом, підписаним кардиналом П’єтро Пароліном, секретарем Ватиканської держави.

    Раніше у Ватикані вимагали негативного тесту на COVID-19 кожні 48 годин для невакцинованих працівників.

    Ватикан, який керує власною службою охорони здоров’я для своїх співробітників, визнає, що деякі співробітники мають медичну причину, по якій вони не можуть пройти вакцинацію.

    Маттео Бруні, директор пресслужби Ватикану, сказав, що, хоча норми поширюються на туристів, які відвідують музеї Ватикану, вони не поширюються на католиків, які входять до базиліки Святого Петра на месу.

    Нагадаємо, папа Римський просив Ісуса зупинити поширення «метастазу злоякісного конфлікту» в Україні. Також папа Франциск і Кіріл, ймовірно, обговорюватимуть Україну на майбутній зустрічі у 2022 році.

    Найсвіжіше

    Популярне