Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський просить Ісуса зупинити поширення “метастаз злоякісного конфлікту” в Україні

    З нагоди урочистості Христового Різдва Папа Римський Франциск з лоджії ватиканської базиліки Святого Петра виголосив послання Urbi et Orbi.

    Звертаючись до вірян, що зібралися на площі, Папа закликав сильних світу цього до діалогу, бо лише він веде до подолання конфліктів і до спільної та тривкої користі, повідомляє РІСУ.

    Римський Архієрей згадав усі куточки землі, де нині неспокій, проливається кров, відбуваються акти насилля: Сирія, Ємен, М’янма, Ефіопія… Згадав Папа й Україну.

    “Стань світлом і підтримкою для тих, які вірять і діють, прямуючи також і проти течії, на користь зустрічі та діалогу, і не дозволь, аби в Україні поширювалися метастази злоякісного конфлікту”, – попросив він у Царя людства.

    “Вифлеємська Дитино, – молить понтифік, – дозволь якнайшвидше повернутися додому численним військовополоненим, цивільним і військовим, нещодавніх конфліктів, і тим, які ув’язнені з політичних причин. Не залиш нас байдужими перед обличчям трагедії мігрантів, біженців і шукачів притулку. Їхні очі вимагають від нас не відвертати погляд, не зрікатися людяності, яка нас поєднує, засвоїти їхні історії та не забувати про їхні трагедії”.

    Найсвіжіше

    Популярне