Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія вже напала у 2014 році, багато хто забув про цей факт, – митрополит ПЦУ Димитрій

    Відповідаючи на запитання про ймовірне нове вторгнення військ Росії в Україну митрополит Львівський і Сокальський Димитрій (Рудюк) нагадав, що Росія вже напала у 2014 році і багато хто забув про це. Тепер українцям потрібно бути максимально організованими як народ.

    «Чи буде в Україні війна? Запитання, яке ставить кожний. Не бракує і роздумів над цим. Багато хто чомусь забуває, що вторгнення Росії в Україну вже давно відбулося, і цей факт зафіксовано ще у 2014 році. Церква завжди закликає до миру, Церква проповідує мир, але мир справедливий, а не примусовий. На жаль, така інформація не заспокоює людей, бо вони й так змучені через пандемію і зрештою тою війною, яка триває вже 7 років», – зауважив митрополит в інтерв’ю «Релігійній правді».

    Він також порадив зберігати внутрішній спокій, бо війни супроводжують історію людства.

    «Звичайно, це є катастрофа у людських стосунках, у відносинах між народами. Той, хто прагне війни є бездуховною людиною, з втратою всіх можливих здорових орієнтирів у житті, тому що війна відбирає життя, а відібране життя – це горе, і клянуть перш за все ту людину, яка її розв`язала», – зазначив митрополит Димитрій.

    За його словами, люди зараз є не зовсім душевно здоровими і Церква повинна давати людям правильні орієнтири і українцям потрібно бути максимально організованими як народ.

    «Нав’язливі стани та проблеми з депресією ще нікому не вдалося здолати за просто так, і здається, вони є очевидними. Церква повинна не тільки заспокоювати людей, вони повинна їм давати правильні орієнтири, як у цій ситуації діяти і як у цьому всьому не втрачати свободи особистості й здорового глузду, бо може хтось з цих причин хоче навіть накласти певні обмеження на свободи людини. Нам усім потрібно бути максимально зосередженими і організованими як народ».

    Також єрарх ПЦУ звернув увагу на нові методи війни з боку Російської Федерації.

    «Методи ведення війни постійно змінюються, і нам усім відомо про такий термін, як “гібридна війна”, або ж “інформаційна”. У зв’язку з цим необхідно зауважити одну річ. У перших двох війнах (Перша і Друга світові) люди кидали одне в одного величезну кількість сталі. У цю різанину, як про неї зазначав колись Черчіль, були втягнуті народи, а серед них навіть жінки і діти. Він вбачав у цьому народну катастрофу і психологічні зранення та драму цілих націй. Ми бачимо, що щось подібне продовжується і немає нічого нового під сонцем, тільки військові передові технології нагромадили нові витончені види зброї проти людського життя, і це є очевидним», – підсумував митрополит Димитрій.

    Нагадаємо, на Синоді РПЦвУ назвали «подією року» з’їзд настоятелів парафій, які перейшли до ПЦУ. Також російські депутати їздили переконувати Антіохійського патріарха не визнавати ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне