Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    ПЦУ порадила 7 кінострічок для сімейного перегляду з дітьми

    На цих зимових канікулах Православна Церква України пропонує до спільного сімейного перегляду фільми та мультфільми, які допоможуть зростити важливі чесноти у душах дітей і батьків.

    Зокрема у ПЦУ радять мультфільм «Клаус» (2019) і «Вартові легенд» (2012). В Українській Церкві радять звернути увагу, що у житті людина має багато можливостей, але разом з ними й певні обов’язки. Прийняття відповідальності за свої вчинки вкрай важливе, воно допомагає стати цілісною особистістю.

    У мультфільмі «Мітчелли супроти машин» (2021) ПЦУ просить звернути увагу на те, що батьки та діти не завжди можуть порозумітися, та це не означає, що вони не люблять одне одного. Сімейне єднання, любов і взаємопідтримка допомагають подолати найбільші труднощі. Не судіть нікого – адже вам невідомо, що насправді відчуває людина та на які жертви їй доводилося йти.

    Серед рекомендованих фільмів є і «Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка та шафа» (2005), «Гаррі Поттер і філософський камінь» (2001). В останньому фільмі у протистоянні добра і зла зло спирається на слабких духом, які найбільше прагнуть влади. Спокуси випробовують серця людей, та, залишаючись вірною шляху добра, людина здатна їм опиратися. Любов – джерело спасіння.

    Стосунки з людьми (і найперше з дітьми) варто вибудовувати на доброті і про це розповідає художній фільм «Хористи» (2004). У художньому фільмі «Втрачене Різдво» (2011) потрібно звернути увагу на те, що брехня не приводить до доброго, але може мати катастрофічні наслідки як для нас, так і для людей поруч.

    Найсвіжіше

    Популярне