Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Справу засудженого до позбавлення волі священника-педофіла РПЦ передано до церковного суду: Клірика можуть позбавити сану

    Церковний суд Оренбурзької єпархії Російської православної церкви планує розглянути питання позбавлення священничого сану протоєрея Ніколая Стрємского, якого 24 грудня 2021 року Сарктаський районним судом (Оренбурзька область) було засуджено за педофілію до 21 року позбавлення волі, термін ув’язнення клірик відбуватиме у колонії суворого режиму.

    “Оренбурзька єпархія повідомляє, що справа забороненого в священнослужінні протоєрея Ніколая Стрємского передано в єпархіальний церковний суд. Після вступу в законну силу вироку державного суду буде ініційоване питання про позбавлення його сану”, – цитує “Интерфакс-религия” допис у власному телеграм-каналі помічника керуючого єпархією по роботі з єпархіальними відділами єрея Вадима Татуся.

    Нагадаємо, 24 грудня цього року Сарактаський районний суд оголосив вирок священнику РПЦ Ніколаю Стрємскому, якого було визнано винним у вчиненні злочинів проти статевої свободи і недоторканності дітей. Йому було призначено покарання у вигляді 21 року перебування у виправній колонії суворого режиму.

    У вересні 2020 року йому було пред’явлено обвинувачення за статтями 131, 132, 133, 135, 117, 156, 151 КК РФ (зґвалтування; насильницькі дії сексуального характеру; розпусні дії; залучення неповнолітнього до вчинення антигромадських дій тощо).

    Слідство встановило, що з 1999 по 2019 роки обвинувачений “вчинив злочини проти статевої недоторканності щодо 11 неповнолітніх” (педофілія).

    Указом митрополита Оренбурзького та Сарактаського РПЦ Веніаміна (Зарицького) священника Ніколая Стрємского було заборонено у священнослужінні на час слідства та суду.

    Найсвіжіше

    Популярне