Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Священника-педофіла з РПЦ засуджено до тривалого ув’язнення

    Сарактаський районний суд (Оренбурзька область) оголосив вирок священнику Російської православної церкви Ніколаю Стрємскому, якого було визнано винним у вчиненні злочинів проти статевої свободи і недоторканності дітей.

    “Призначено 21 рік виправної колонії суворого режиму з обмеженням свободи на два роки”, – цитує “Интерфакс-религия” заяву пресслужби районного суду.

    Оголошення вироку тривало понад годину.

    Нагадаємо, священника Ніколая Стрємского було затримано восени 2019 року. У вересні 2020 року повідомлялось, що йому пред’явлено обвинувачення за статтями 131, 132, 133, 135, 117, 156, 151 КК РФ (зґвалтування; насильницькі дії сексуального характеру; розпусні дії; залучення неповнолітнього до вчинення антигромадських дій тощо).

    Слідство встановило, що з 1999 по 2019 роки обвинувачений “вчинив злочини проти статевої недоторканності щодо 11 неповнолітніх” (педофілія). Також доведено його провину у залученні дітей до систематичного вживання алкоголю.

    Указом митрополита Оренбурзького та Сарактаського РПЦ Веніаміна (Зарицького) священника Ніколая Стрємского було заборонено у священнослужінні на час слідства та суду.

    “Духовний фронт” раніше повідомляв, що кримінальні провадження у відношенні клірика Ніколая Стрємского розпочались у вересні 2019 року. Окрім цього, суд постановив позбавити родину священника батьківських прав, а всі діти були переведені в заклади опіки.

    Це вже не перший випадок виявлення педофілів у рядах РПЦ. Раніше єромонаха РПЦ засудили до 13 років колонії за педофілію і схиляння неповнолітніх до вживання алкоголю.

    Найсвіжіше

    Популярне