Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Єромонаха РПЦ засудили до 13 років колонії за педофілію і схиляння неповнолітніх до вживання алкоголю

    Суд виніс вирок служителю Російської православної церкви єромонаху Клименту (Корабльову), що здійснював своє “служіння” в Оренбурзької області. Він визнаний винним у насильницьких діях сексуального характеру, вчинені щодо неповнолітніх. Також його визнали винним у притягненні неповнолітнього до систематичного вживання алкоголю.

    Про це повідомляє “Інтерфакс”.

    “Фігуранту призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму, а також додаткового покарання у вигляді обмеження волі на строк 1 рік 6 місяців після відбуття основного”, – йдеться в повідомленні.

    Раніше повідомлялося, що єромонаху Московського патріархату Клименту (Кораблеву) інкримінувалося скоєння трьох епізодів по ряду статей КК РФ, серед яких насильницькі дії сексуального характеру відносно неповнолітнього і втягнення неповнолітніх у систематичне вживання алкоголю. Злочини над хлопчиками були здійснені у 2019-2020 роках.

    Це не перша кримінальна справа про педофілію в Оренбурзькій області, фігурантом якої стає священнослужитель РПЦ.

    Восени 2019 року був затриманий протоєрей Ніколай Стрємскій, який очолював Сарактаську “обитель милосердя” і яку, зокрема, відвідував Володимир Путін. Йому були пред’явлені звинувачення у зґвалтуванні та розпусних діях. Від його дій, за даними слідства, постраждали 11 дітей.

    Найсвіжіше

    Популярне