Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Рівненщині у Свято-Воскресенському монастирі, що в урочищі Гурби, постане новий храм на честь преподобного Онуфрія Великого

    25 грудня, день пам’яті святителя Спиридона Тримифунтського, став особливим для Свято-Воскресенського монастиря Православної церкви України в урочищі Гурби.

    Фото: Василь Мосійчук

    Офіційний сайт Рівненської єпархії інформує, що цього дня, з нагоди свята, на запрошення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, богослужіння в обителі очолив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій. Владиці Димитрію співслужив єпископат ПЦУ: митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Володимир-Волинським і Турійський Матфей та єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло.

    Фото: Василь Мосійчук

    Також архієреям співслужило духовенство: намісник монастиря архімандрит Онуфрій (Ляда), насельники монастиря та духовенство яке прибуло з Рівненської, Львівської та Тернопільської єпархій.

    Після прочитання Євангелія з проповіддю до вірян звернувся митрополит Львівський і Сокальський Димитрій (Рудюк), який розповів про життя святителя Спиридона Тримифунтського.

    За богослужінням була піднесена молитва за українських воїнів які захищають Україну, та за припинення епідемії коронавірусу.

    Також було здійснено чин закладання капсули під будівництво майбутнього храму на честь преподобного Онуфрія Великого. Закінчились богослужіння уставним многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне