Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Ще одного священника РПЦ підозрюють у педофілії

    Черговий скандал у Московському патріархаті, пов’язаний з педофілією – священник Ростовської-на-Дону єпархії Російської православної церкви Сєргій Лисенко підозрюється у вчиненні злочинів проти статевої недоторканності дітей.

    Як інформує “Mash”, 46-річний клірик, імовірно, вчиняв протиправні дії протягом, щонайменше, 10 років у відношенні трьох дівчат, яких удочерила його родина.

    Повідомляється, що у 2010 році священник з дружиною прийняли до родини 13-річну дівчину. З часом вона стала скаржитись мачусі, що служитель Церкви регулярно її домагається. Після розмови жінки з чоловіком, останній припинив спроби вчиняти протиправні дії.

    Шість років тому родина знову удочерила дівчинку, яка, згідно з повідомленням, терпіла сексуальні домагання протягом 2 років. Потім і вона поскаржилась дружині священника.

    Та кілька років тому, коли сім’я прийняла третю дівчинку і історія повторилась, жінка вже не витримала і подала заяву на чоловіка-священника до поліції. Правоохоронці порушили кримінальну справу.

    В Ростовській-на-Дону єпархії РПЦ прокоментували скандал навколо священника Сєргія Лисенка, якого підозрюють в педофілії.

    Там констатували, що в родині священника дійсно наявний серйозних конфлікт між кліриком та його дружиною, у якому замішані діти.

    “Церковний суд єпархії уважно вивчає дану проблему. На час проведення попереднього розслідування священник Сєргій Лисенко заборонений у священнослужінні до встановлення вини чи невинуватості клірика”, – цитує “Credo press” офіційну заяву єпархії.

    Нагадаємо, у ЗМІ дедалі частіше з’являється інформація про поширення педофілії в лавах РПЦ. Зокрема відомо, що суд завершив розгляд справи у відношенні священника-педофіла Ніколая Стрємского, 24 грудня клірику Моспатріархату буде оголошено вирок. Раніше єромонаха РПЦ Климента (Корабльова) засудили до 13 років колонії за педофілію і схиляння неповнолітніх до вживання алкоголю.

    Наразі, причетність священника Сєргія Лисенка до вчинення протиправних дій проти статевої недоторканності дітей перевіряє слідство.

    Найсвіжіше

    Популярне