Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Китай запроваджує жорсткі правила для релігійних організацій

    З березня наступного року іноземним організаціям та фізичним особам буде заборонено пропонувати релігійні послуги онлайн в Китаї.

    Китайські юридичні та фізичні особи матимуть можливість надавати ці послуги, але їм доведеться просити дозвіл у департаментах з релігійних справ, повідомляє La Prensa Latina.

    Після отримання дозволу вони зможуть проповідувати релігійні доктрини, «що ведуть до соціальної гармонії» і ведуть віруючих «до патріотизму та поваги до закону».

    Проповідники та ті, хто бере участь у цих службах, повинні будуть зареєструватися на онлайн-платформах під своїм справжнім іменем.

    Нові заходи китайської влади включають заборону на пряму трансляцію релігійних заходів, таких як хрещення, кадиння, поклоніння Будді або релігійні пісноспіви.

    Крім уповноважених осіб, «жодна організація чи особа» не зможе здійснювати місіонерську роботу чи релігійну підготовку.

    Ці нові заходи були розроблені Управлінням у справах релігій, Управлінням кіберпростору Китаю, Міністерством промисловості та інформації, Міністерством громадської безпеки та Міністерством державної безпеки.

    Органи державної безпеки Китаю контролюватимуть «людей, які вступають у змову з іноземцями», щоб використовувати релігію «для загрози національній безпеці Китаю».

    Як зазначається в заяві вищевказаних китайських відомств, ці правила спрямовані на «стандартизацію релігійної інформації в Інтернеті» та «гарантування свободи віри громадянам Китаю».

    У Китаї з населенням 1,4 мільярда людей налічується близько 200 мільйонів релігійних людей.

    Оскільки буддизм і даосизм не мають стандартизованих процедур навернення, влада просто називає їх «численними» через складність їх підрахунку.

    Крім того, згідно з даними Державної ради за 2018 рік, у країні проживає 38 мільйонів протестантів, 6 мільйонів католиків і 5,7 мільйона мусульман.

    Найсвіжіше

    Популярне