Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха в Україні звершив Панахиду за жертвами “Грецької операції” НКВС

    Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл (Аніщенко) звершив у приміщенні Ставропігії – Андріївській церкві – Панахиду за жертвами “Грецької операції” НКВС 1937-1938 років.

    Про це йдеться на сторінці Грецького товариства Києва у Фейсбук.

    “Сьогодні у Андріївській церкві була проведена Панахида в пам’ять по жертвам Грецької операції НКВС 1937-1938 рр., жертвам репресій та усім, кого немає з нами. Дякуємо усім, хто молився з нами! Висловлюємо щиру вдячність Місія “Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні”, – йдеться у повідомленні.

    Фото: Фейсбук / Енотіта/Ενότητα/Еnоtіtа – грецьке товариство, Київ

    Нагадаємо, “Грецька операція” НКВС – масові репресії проти грецької етнічної меншини в республіках Совєтського Союзу, які тривали від 15 грудня 1937 року до березня 1938 року (окремі арешти тривали до осені 1938 року).

    У ході репресій за сфальшованими обвинуваченнями у шпигунстві або контрреволюційній діяльності заарештовано понад 20 тисяч греків, переважно чоловіків у віці від 20 до 50 років. З них у середньому по Союзу 93% були розстріляні. Особливо кривавими виявились локальні “грецькі” операції в Донецькій області та Краснодарському краю.

    15 грудня шанується греками у світі, як День пам’яті жертв “Грецької операції” НКВС.

    Найсвіжіше

    Популярне