П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    День народження папи Римського – понтифіку виповнюється 85 років

    День народження папи Римського Франциска — голові католицької церкви сьогодні виповнюється 85 років. 17 грудня 1936 року в столиці Аргентини місті Буенос-Айресі в родині італійських мігрантів Маріо і Реджіни Марії Берґольйо народився первісток, який прийняв хрещення в день Різдва 25 грудня, отримавши ім’я Хорхе Маріо.

    Про це розповіли в ефірі ТСН.Ранок 17 грудня.

    Папа Франциск лише нещодавно завершив свою поїздку Кіпром і Грецією. І не планує зупинятися – наступного року хоче вирушити з місією до Азії. І це попри те, що влітку понтифік переніс операцію на кишківнику, після якої відновлювався кілька тижнів.

    За останній рік глава католицької церкви наважився на рішучі реформи – на 10% знизив зарплати кардиналам і трохи менше – священникам та монахам, що працюють у Ватикані. Все – аби скоротити дефіцит бюджету Ватикану. І вжив заходів для боротьби з корупцією – зокрема, встановив обмеження у 40 євро на вартість подарунків, які можуть прийняти католицькі чиновники.

    Як писав раніше ДФУ, Глава Української Греко-Католицької Церкви архієпископ Святослав (Шевчук) повідомив, що в Україні очікують на візит Папи Римського Франциска.

    Архієпископ Святослав зазначив, що кілька тижнів тому мав можливість особисто спілкуватися з папою про Україну, і що Франциск дуже переймається долею простих людей.

    До цього Франциск запевнив у молитві за Україну та за її народ, закликавши до подолання напруження шляхом міжнародного діалогу і щоб Різдво принесло мир, повідомляє Vatican News.

    Найсвіжіше

    Популярне