Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Росії затримали можливого спільника молодика, який влаштував вибух у монастирі Серпухова

    Співробітники правоохоронних органів затримали товариша хлопця, який підірвав саморобний вибуховий пристрій на території Серпухівського жіночого монастиря РПЦ МП у Підмосков’ї. Про це 14 грудня повідомляє Telegram-канал Baza.

    Як уточнюється, друга Владислава Струженкова, який влаштував вибух, відвезли на допит увечері 13 грудня. При цьому його статус зараз невідомий, також немає подробиць слідчих дій. Одна з версій слідства пов’язана з тим, що Струженков міг мати спільника.

    Імовірно, затриманий допомагав Струженкову і часто ходив до нього в гості. За непідтвердженими відомостями, які наводить “Газета.Ру”, молодий чоловік, який є другом організатора вибуху, навчається на третьому курсі коледжу в Серпухові.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, вибух стався 13 грудня під час ранкової дитячої молитви. Внаслідок пригоди постраждали кілька людей (за різними даними, від 7 до 15). Сам Струженков отримав множинні поранення, у тому числі травматичну ампутацію ноги, він перебуває в реанімації.

    Слідчий комітет Росії завів кримінальну справу за фактом нападу за статтями про замах на вбивство (ч. 3 ст. 30, ч. 3 ст. 105 КК РФ) та незаконний обіг вибухових речовин (ст. 223.1 КК РФ). Влада починає перевірку недержавних шкіл Підмосков’я після вибуху в Серпухові.

    Найсвіжіше

    Популярне