Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відзначив авторів закону про військове капеланство

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній 14 грудня 2021 року прийняв у своїй резиденції – Митрополичому домі групу народних депутатів України, котрі працювали над Законом «Про Службу військового капеланства», який нещодавно був прийнятий парламентом.

    Про це повідомляє сайт Православної церкви України.

    У зустрічі також взяли участь голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, речник Київської Митрополії архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій та заступники голови СУВД протоєрей Леонтій Никитенко і протоєрей Костянтин Холодов.

    Предстоятель помісної Української православної церкви обговорив з гостями особливості ухваленого закону та механізми його застосування, а також відзначив Олександра Завітневича, Романа Костенка, Людмилу Марченко, Соломію Бобровську, Святослава Юраша, Ростислава Тістика, Оксану Савчук, Поліну Компанець, протоєрея Леонтія Никитенка і протоєрея Костянтина Холодова високими церковними нагородами.

    «Щоб мати змогу підтримувати наших воїнів і додати їм сили, потрібен був цей закон. Він накреслює новий вектор розвитку капеланського служіння, надихає ще активніше боротися й протистояти ворогу захищаючи Батьківщину. Тож дякую усім, хто долучився до його створення і прийняття, – зокрема сказав митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне