Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    “Щось не сходиться”, – російський блогер вказав на протиріччя у словах Моспатріарха Кіріла про вибух у монастирі в Серпухові

    В російських соцмережах продовжується активне обговорення надзвичайної події в місті Серпухов, де 18-річний вихованець православної гімназії Владислав Струженков влаштував 13 грудня вибух у Владичному Введенському жіночому монастирі Російської православної церкви.

    Як інформує “Диалог”, відомий російський блогер Рустем Адагамов звернув увагу на заяву очільника РПЦ Моспатріарха Кіріла (Гундяєва), який раніше пояснював стрілянину в Казані, влаштовану Ільназом Галявієвим навесні 2021 року, відсутністю релігійного виховання.

    Блогер підкреслив, що цього разу спроба здійснити масову розправу була вчинена випускником православної гімназії з фундаментальною релігійною освітою.

    “Щось не сходиться”, – іронічно зауважив Адагамов, натякаючи, що наявність релігійної освіти, отриманої в закладах РПЦ, аж ніяк не гарантує дотримання випускниками духовних семінарій, гімназій чи академій ані чинного законодавства, ані заповідей Божих.

    Принагідно нагадаємо, аналогічну думку має і російський історик Міхаіл Бабкін. Після вибуху в Серпухові, професор розповів, що в історії Росії існує велика кількість свідчень жорстокості людей, які отримали релігійне виховання в родинах священнослужителів, або закінчили семінарії чи інші духовні освітні заклади.

    Найсвіжіше

    Популярне