Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Джерело миру для кожної людини й всього світу: До Михайлівського Золотоверхого пластуни принесли Вифлеємський вогонь

    Національна скаутська організація України “Київський Пласт” передала Вифлеємський вогонь миру в Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир.

    Про це йдеться на сайті ПЦУ.

    З благословення Предстоятеля Православної Церкви України Митрополита Епіфанія вогонь отримав намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт та братія монастиря.

    У привітальному слові владика-намісник зазначив, що Вифлеємський вогонь – знак благословення і Божої благодаті.

    “Господь прийшов у цей світ для того, щоб дарувати мир усім нам. І саме мир є дуже актуальним для кожного з нас, бо ми живемо в складний, непростий час. Тож напередодні новорічних і різдвяних свят, які бажаємо відзначати під мирним небом, ми хочемо бачити наших рідних здоровими та в благополуччі. Саме заради цього ви проводите щороку цю акцію: за допомогою Вифлеємського вогню – світла миру – проповідувати мир, любов до Бога і єднати усіх навколо нашого Спасителя, бо Він є Джерелом миру для кожної людини й для всього світу.

    Щиро вдячні київським пластунам за те, що вони майже 30 років передають Віфлеємський вогонь – символ миру, який єднає український народ”, – наголосив єрарх.

    Найсвіжіше

    Популярне