П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В Україну доставили Вифлеємський вогонь миру. Вперше регіонами його розвозить «Укрзалізниця»

    12 грудня з Австрії до Києва прибув Вифлеємський вогонь миру. Вперше до міжнародної акції долучилася «Укрзалізниця», яка доставить вогонь до всіх областей країни менш ніж за добу.

    Про це повідомили у пресслужбі перевізника.

    Вифлеємський Вогонь Миру — це міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

    До Києва вогонь прибув з Австрії, повідомляє «Суспільне». Запалити від нього свічку могли усі охочі у Михайлівському Золотоверхому соборі та Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

    У скаутській організації «Пласт» повідомили, що після цього українські пластуни за допомогою працівників «Укрзалізниці» почали розвозити його до всіх обласних центрів України. Передання вогню відбулося о 20 годині 12 грудня.

    Перевізник заявляє, що провідники 15 поїздів доставлять вогонь на 22 вокзали обласних центрів країни та на вокзали Маріуполя, Костянтинівки й Лисичанська менш ніж за добу. Вже 13 грудня з 14:00 до 22:00 будь-хто зможе отримати вогонь цих вокзалах.

    Щороку австрійські скаути беруть Вифлеємський вогонь миру на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі та везуть його літаком до Австрії. Далі естафета передається до сусідніх країн.

    Цей вогонь символізує мир, любов та добро. Щороку скаути передають його громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам тощо.

    З початком російсько-української війни українські пластуни передають Вифлеємський вогонь миру й різдвяні подарунки українським захисникам у зону бойових дій на Донбасі.

    Найсвіжіше

    Популярне