Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Поки відпочиває в Геленджику: Моспатріарх Кіріл знає про вибух в монастирі та визначить відповідальних

    Вся інформація про вибухи в стінах православної гімназії в жіночому монастирі в російському Серпухові оперативно доноситься до Моспатріарха Кіріла (Гундяєва), який зараз відпочиває в своєму комплексі в Геленджику.

    Про це пише телеграм-канал Церквач.

    За його даними, у найближчий час будуть визначені відповідальні за подію. Під загрозою звільнення зараз директор гімназії Людміла Ерліх і духівник навчального закладу Ігор Хромов.

    Та найбільше може дістатись ігумені Алєксії (Петровій). Це настоятельниця Владичного  Введенського монастиря і засновниця гімназії.

    Наслідки вибуху в Серпухові

    В РПЦ вочевидь не вистачить сил викорінити всі недоліки православної педагогіки (їх набагато більше, ніж прийнято вважати), а на окремі проблеми на місцях доведеться  звертати особливу увагу, пишуть в мережі.

    Нагадаю, 13 грудня стався вибух в жіночому монастирі в Росії. Постраждало 12 людей, переважно підлітків.  Підривник пройде психіатричну експертизу. Відомо, що юнак міг мати конфлікт з черницями і страждав від буллінгу. 

    Після травневої стрілянини в Казані патріарх РПЦ заявив, що такі події відбуваються через погане релігійне виховання.

    Якщо Бога немає, то дуже часто це місце займає друга можлива сила, здатна кинути і на досконалість злочинів, і на самогубство, і на все, що губить не тільки тіло, але й душу людини, — сказав він.

    Найсвіжіше

    Популярне