Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти поспіхом демонтували пам’ятник родині імператора Ніколая ІІ “Кривавого”, який кримчани порівняли з “яйцем чужого”

    В окупованому Російською Федерацією Криму демонтували скандальний і надзвичайно дивний пам’ятник, на якому зображені канонізовані Російською православною церквою члени родини імператора Ніколая ІІ “Кривавого”.

    Як раніше інформував “Духовний фронт”, кримчани висміяли недолугу композицію, порівнюючи її з “яйцем чужого” та з не менш потворним пам’ятником “Альонка”.

    Відомо, що пам’ятник, автором якого виступив скульптор Юрій Майоров, було встановлено 1 жовтня 2021 року. А вже 12 грудня “Каспаров.ру”, посилаючись на російські ЗМІ, повідомив про демонтаж “шедевру”.

    Примітно, що представники російської окупаційної адміністрації Криму поспішили заперечити власну причетність до появи монументу. Зокрема, окупаційне міністерство культури Криму повідомило, що не має відношення до його встановлення, а окупаційний мер Ялти Яніна Павлєнко попросила вивезти “яйце чужого” з Лівадії.

    Автори композиції, поза тим, не побажали визнати, що рішення про демонтаж бридкого пам’ятника було викликане негативним резонансом у суспільстві, і зауважили, що прибрали композицію з метою її захисту від вандалізму.

    До слова, журналісти з’ясували, що територія санаторію, на якій з’явився чудернацький монумент “яйця чужого”, що вшановував канонізованих Російською православною церквою членів родини імператора Ніколая ІІ “Кривавого”, належить російському православному олігарху Константіну Малофєєву.

    Найсвіжіше

    Популярне