Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Хмельницька єпархія ПЦУ відсвяткувала престольне свято

    13 грудня 2021 року, у день пам’яті апостола Андрія Першозваного, на запрошення єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського Павла митрополит Вінницький і Барський Симеон очолив Божественну літургію у кафедральному соборі апостола Андрія Першозваного м. Хмельницький.

    Про це повідомила пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ).

    Владиці Симеону співслужили архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, єпископ Дунаєвецький Марк, єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, місцеве духовенство та гості у священному сані. Під час Літургії лунали молитви про справедливий мир для України та про припинення епідемії COVID-19.

    Після молебню перед іконою святого апостола Андрія митрополит Симеон привітав єпископа Павла, духовенство та парафіян з престольним святом кафедрального собору Хмельницької єпархії, а також подякував усім за спільну молитву.

    Архієреї, священники та віряни помолились та поклали квіти на могилу митрополита Антонія (Махоти) – колишнього Керуючого Хмельницькою єпархією ПЦУ, якого поховано біля кафедрального собору.

    Найсвіжіше

    Популярне