Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Руслан Стефанчук попросив Посла Ізраїлю присвоїти звання “Праведника світу” Андрею Шептицькому та Омеляну Ковчу

    Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з Послом Держави Ізраїль в Україні Міхаелем Бродським попросив розглянути питання присвоєння звання “Праведника народів світу” українцям, які в роки Голокосту рятували єврейські життя.

    Про це інформує пресслужба українського парламенту.

    “Мова йде про митрополита Андрея Шептицького та священника Омеляна Ковча. Це було б розцінене як важливий крок у зміцненні дружби між нашими народами”, – зазначив Руслан Стефанчук.

    Крім того, Голова ВРУ зазначив, що Україна рішуче засуджує будь-які форми нетерпимості та антисемітизму. За його словами, про важливість цього питання для України свідчить прийняття Верховною Радою Закону “Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні”.

    Принагідно Стефанчук підняв питання визнання Голодомору геноцидом українського народу і нагадав, що наступного року Україна вшановуватиме 90-ті роковини цієї страшної трагедії.

    “Я хотів би особисто звернутися до спікерів усіх країн, до дружніх до нас парламентів із пропозицією, щоби наступного року знайти можливість і визнати Голодомор актом геноциду українського народу. Якби Ізраїль наслідував приклад багатьох держав світу, для нас це була би дуже велика й цінна підтримка”, – висловив прохання Голова Парламенту України.

    Учасники також обговорили питання міжпарламентської взаємодії та торговельно-економічного співробітництва. Зосередили увагу й на питаннях політики безпеки та оборони, протидії дезінформації та фейкам.

    Найсвіжіше

    Популярне