Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    На Черкащині у військовій частині освятили новозбудовану каплицю

    На Черкащині у військовій частині у селі Дубіївка освятили новозбудовану каплицю на честь святого великомученика Георгія Переможця.

    Торжественна подія відбулася 9 грудня 2021 року. Чин освячення каплиці звершив голова Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України митрополит Іоан (Яременко). Архіпастирю співслужив старший військовий священик Черкаської єпархії протоєрей Василій Макогін, протоєрей Олександр Мартиненко, який звершує душпастирське служіння у в/ч А3177 та протоєрей Василій Паплик, повідомляє Черкаська єпархія ПЦУ.

    У святковій події брав участь командир військової частини полковник Віталій Шинкаренко та військовослужбовці Збройних Сил України.

    По завершенні освячення митрополит Іоан, з благословення Блаженнійшого митрополита Епіфанія, нагородив Медаллю з жертовність та любов до України меценатів та будівничих каплиці. Високих церковних нагород були удостоєні: Віталій Шинкаренко, Сергій Мішин, Роман Демчишин, Олександр Шевченко та Олександр Мазуренко.

    У вітальній промові митрополит Іоан побажав воїнам перемоги над ворогами та закликав на них Боже благословення.

    Найсвіжіше

    Популярне