Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    В Україні можуть запровадити штрафи за публічне заперечення російської агресії

    Кабінет Міністрів України запропонував запровадити адміністративну відповідальність за публічне заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, тимчасової окупації Російською Федерацією територій України та спроб легалізувати та легітимізувати анексію частини території України.

    Про це повідомляє сайт «Прямий».

    За інформацією Кабінету Міністрів за подібні протиправні дії накладатимуть штраф у розмірі від 17 до 34 тис. гривень, а якщо повторно протягом року — штраф від 34 до 51 тисячі гривень.

    Під публічним запереченням необхідно розуміти хоча б одне відкрите звернення до більш ніж однієї особи, в якому висловлюється будь-яке письмове або графічне зображення Криму чи Донбасу російським або як окремого територіального суб’єкта, або заперечення спроб Росії легалізувати та легітимізувати анексію Криму.

    Суб’єктами правопорушень у цій статті є національні та іноземні публічні діячі, особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також політично значущі особи.

    Автори документу також наголошують, що закон має запобігти безкарності зазначеного правопорушення, створити правові підстави для удосконалення правового режиму адміністративної відповідальності у максимальній відповідності в умовах міжнародного права.

    Нагадаємо, раніше митрополит ПЦУ підписав політичний меморандум проти колабораціонізму. Також на початку 2021 року було внесено новий законопроєкт, згідно з якими священникам-колаборантам можуть давати від 3 до 10 років в’язниці.

    Найсвіжіше

    Популярне