Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські православні радикали збирають підписи за відставку уряду РФ

    Керівництво російського православного радикального руху “Сорок сороков” оголосило збір підписів за відставку уряду Російської Федерації через підготовку законопроєктів про введення обов’язкових QR-кодів.

    Про це інформує “ИАЦ “Сова”, який представниками путінського режиму було визнано “іноагентом”.

    Відомо, що представники “Сорок сороков” заявило, що російський уряд повністю відкинув необхідність провести діалог із суспільством щодо введення QR-кодів, тим самим, на думку радикалів, урядовці втратили довіру громадян РФ і скеровують країну у напрямку вимирання.

    На підставі сказаного, “сороковці” оголосили збір підписів за відставку чинного російського уряду. Процедура стартувала 1 грудня цього року.

    Втім, одразу після початку збору підписів, радіоведучий Трофім Татарєнков звернувся до депутатки Держдуми РФ Марії Бутіной з проханням перевірити діяльність православного радикального руху “Сорок сороков” та його лідера Андрєя Кормухіна “на предмет поширення завідомо неправдивої і антинаукової інформації, спрямованої проти вакцинації, і яка підштовхує громадян Росії до хибних висновків, що призводять до тяжких наслідків для здоров’я, у тому числі, летальних випадків”.

    6 грудня цього року Бутіна скерувала до Генеральної прокуратури РФ та Федеральної служби з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) звернення з проханням перевірити публікації руху “Сорок сороков”.

    Своєю чергою лідер православних радикалів Андрєй Кормухін поспішив заявити, що очолюваним ним рух виступає не проти вакцинації, а проти її примусового характеру.

    Принагідно нагадаємо, організація “Сорок сороков” створена Андрєєм Кормухіним і позиціонується як об’єднавча платформа для православних громадян з активною позицією. Налічує понад 27 тисяч членів. Рух виступає проти “кольорових революцій”, проти ЛГБТ, жорстко протидіє діяльності неправославним релігійним організаціям (свідки Єгови, протестанти, саєнтологи). Підтримує російську агресію у відношенні України. У 2015 році переправляли на окуповані Росією території Донецької та Луганської областей “гуманітарну допомогу”. Ідеологія організації містить окремі ознаки неонацизму. “Сорок сороков” та її члени неодноразово відзначені російськими державними відзнаками та нагородами РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне