П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Донеччині постане ще один храм ПЦУ: освятили місце і хрест

    Шостого грудня у місті Вугледар Донецької області митрополит Донецький і Маріупольський ПЦУ Сергій освятив хрест, наріжний камінь та місце під будівництво нового храму Православної Церкви України.

    «Дуже символічно, що ця урочиста подія відбувалася на території військової частини в День Збройних Сил України, адже планується, щоб двері Божого храму будуть відкриті і для військовослужбовців, і для мешканців цього міста», – пише митрополит Сергій у Фейсбуці.

    Митрополиту Сергію співслужили військові капелани Донецької єпархії – протоєрей Сергій Талдонов, ігумен Макарій Дядюсь та протоєрей Анатолій Павлов.

    «Душа радіє, що на сході України відкриваються нові українські громади, де постійно лунають молитви рідною мовою за справедливий мир, перемогу і весь багатостраждальний народ нашої Батьківщини», – підсумував митрополит Православної Церкви України.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній освятив у Сєвєродонецьку хрест на місці будівництва майбутнього собору ПЦУ. Також у Маріуполі постане ще один храм ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне