П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вінниці вшанували воїнів, які загинули на сході України у листопаді

    2 грудня 2021 року у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці відбувся пам’ятний захід та поминальне богослужіння за військовослужбовцями Збройних Сил України, які загинули у районі проведення ООС у листопаді. Таке молитовне вшанування загиблих героїв вже традиційно проводиться у перший четвер місяця за спільної ініціативи Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України), Українського інституту національної пам’яті (УІНП) та Міністерства у справах ветеранів.

    Про це повідомила пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ).

    Перед початком богослужіння до присутніх у храмі звернувся митрополит Вінницький і Барський Симеон. Владика закликав бути вдячними воїнам, які віддали найдорожче, що у них було, – їхнє життя, – за свій народ і Батьківщину.

    Також до присутніх звернувся співробітник регіонального представництва Українського інституту національної пам’яті Олексій Серветнік та прочитав короткі біографії загиблих у листопаді захисників України.

    Заупокійне богослужіння очолив митрополит Симеон. Після відправи архіпастир, священники та віряни з запаленими лампадами вийшли з храму до меморіальної дошки, що встановлена поруч із собором в пам’ять про загиблих на сході вінничан і жителів області. Присутні поклали лампади до Меморіалу та проспівали загиблим героям «Вічну пам’ять».

    Нагадаємо, що молитва за загиблих у районі проведення АТО/ООС вінничан і жителів області та за усіх воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну, проводиться у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці кожної суботи після ранкового богослужіння.

    Найсвіжіше

    Популярне