Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ закликав зберегти на обласному рівні реєстрацію парафій

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній закликав українську владу зберегти на обласному рівні реєстраційні функції, щоб запобігти хаосу із реєстрацією релігійних громад.

    Про це митрополит сказав Епіфаній під час зустрічі ВРЦіРО із прем’єром України Денисом Шмигалем, передає пресслужба ПЦУ.

    «В рамках реформи обласних адміністрацій існує небезпека, що вони ці функції можуть втратити. Ми говорили про те, що навіть зараз не у всіх областях відповідні підрозділи однаково ефективно виконують покладені на них обов’язки щодо взаємодії з релігійними організаціями. Якщо ж такі функції передані будуть територіальним громадам, які не мають ані досвіду, ані спеціалістів – то ця сфера зануриться в хаос. Що особливо небезпечне на фоні численних зовнішніх та внутрішніх викликів, які стоять перед Україною», – зауважив митрополит Епіфаній.

    Також, предстоятель ПЦУ сказав, що гендерна ідеологія, як і ратифікація Стамбульської конвенції не принесе нічого доброго для України, а лише поглибить протистояння в суспільстві.

    Варто зазначити, що подекуди, громади, які перейшли до Православної Церкви України стикаються із труднощами при перереєстрації своєї релігійної громади. Зокрема на Одещині в селищі Сарата.

    Найсвіжіше

    Популярне