Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Антіохійський зустрівся з наслідним принцом Абу-Дабі та православними парафіянами

    Патріарх Антіохійський і всього Сходу Іоанн X зустрівся з наслідним принцом Абу-Дабі шейхом Мохаммедом бін Заїдом Аль Нахайяном. Під час свого візиту патріарха Антіохійського супроводжували єпископ Грегорій Хурі та Еліас Аль-Варрак, президент Баламандського університету.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Під час зустрічі наслідний принц і патріарх Іоанн Х наголосив на міцності відносин між Антіохійським патріархатом та Об’єднаними Арабськими Еміратами. Зустріч також стала нагодою для патріарха подякувати наслідному принцу Абу-Дабі шейху Мохаммеду бін Заїду Аль Нахаяну за підтримку та солідарність ОАЕ з Антіохійською Православною Церквою.

    Довідково: Шейх Мохаммед бін Заїд Аль Нахайян є спадковим принцом Абу-Дабі і заступником верховного головнокомандувача. Третій син батька-засновника ОАЕ Заїда ібн Султана Аль Нахаяна від його третьої дружини. Шейх є радником свого старшого брата, президента ОАЕ Халіфи ібн Заїда. З 2014 року, коли той переніс інсульт, шейх Мухаммад став фактичним правителем емірату Абу-Дабі та всіх ОАЕ, приймаючи всі основні рішення.

    29 листопада 2021 року патріарх Іоанн Х також зустрівся з парафіянами Абу-Дабі. Серед присутніх були посол Лівану Фуад Дандан та тимчасовий повірений у справах посольства Сирії посол Гасан Аббас.

    Фото: Антіохійський патріархат

    Також патріарх Антіохійський і всього Сходу Іоанн Х відвідав посольство Сирії в Об’єднаних Арабських Еміратах. Його прийняв тимчасовий повірений у справах посольства Сирії в Об’єднаних Арабських Еміратах посол Гасан Аббас у штаб-квартирі посольства в Абу-Дабі у супроводі єпископа Грегоріоса Хурі.

    Посол привітав Антіохійського патріарха та висловив надію, що його пастирський візит до Еміратів стане джерелом благословення та розради для членів громади країни.

    Патріарх підтвердив присутнім, що сирійський народ, попри недавню хвилю імміграції, всіма силами прагне залишатися на своїй батьківщині.

    Фото: Антіохійський патріархат

    Нагадаємо, патріарх Антіохійський очолив Літургію у Дубаї та зустрівся з шейхом Нахайяном бін Мубараком Аль Нахайяном.

    Найсвіжіше

    Популярне