П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Франківщині у храмі ПЦУ освятили новий престіл та іконостас

    У день Собору святого архістратига Михаїла та інших небесних сил безтілесних  керуючий Івано-Франківською єпархією митрополит Галицький Андрій очолив урочисте престольне богослужіння в храмі на честь архістратига Михаїла у селі Іваниківка Богородчанського деканату з нагоди 30-річного ювілею його освячення.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Митрополита згідно з українськими народними традиціями зустріли хлібом-сіллю голова парафіяльної ради храму та наймолодші парафіяни-діти. Перед початком Літургії архієреї та священство звершили освячення престолу, кивоту та іконостасу, споруджені на щирі пожертви парафіян та звершити Божественну літургію.

    Митрополиту Андрію співслужили намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської єпархії, настоятель храму віцеканцлер єпархії протоєрей Роман Козак та запрошене духовенство.

    Під час Літургії були піднесені молитви за мир в нашій державі, за українських воїнів та за визволення від пошесті згубної.

    Після прочитання Євангелія митрополит Галицький виголосив повчальну проповідь на тему свята та привітав громаду та іменинників з храмовим святом. Після відправи настоятеля храму протоєрея Романа Козака з нагоди 25-річчя священничої хіротонії було удостоєно церковної нагороди – ордена святого архістратига Божого Михаїла ІІ ступеня.

    Окрім того, митрополит Андрій нагородив громаду храму, жертводавців і будівничих Благословенними грамотами предстоятеля та подарував ікону Пресвятої Богородиці Станіславівської Ласкавої.

    Також єпископ Павло нагородив настоятеля храму монастирською нагородою – медаллю «За відродження обителі», а для храму подарував ікону преподобних Іова і Феодосія Угорницько-Манявських. Своєю чергою настоятель храму подякував архіпастирям за їхні святительські молитви та всім парафіянам за щирі пожертви.

    Завершилася урочиста подія освяченням пам’ятної дошки на фасаді храму та святковим хресним ходом.

    Найсвіжіше

    Популярне