Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США надіслала архіпастирське послання з нагоди Дня подяки 2021 року

    Українська православна церква США Вселенського патріархату, в особі митрополита Антонія та архієпископа Даниїла, надіслала архіпастирське послання з нагоди Дня подяки 2021 року – одного із найкрасивіших американських звичаїв.

    «Дякуйте Господеві, бо Він Благий, бо навіки ласка Його (Псалом 136:1). Одним з найкрасивіших американських звичаїв є щорічне святкування Дня Подяки. Цей день є особливим тим, що ми, збираючись нашими родинами, присвячуємо його для висловлення нашої вдячності. Адже свято Дня Подяки є чимось більшим ніж згадка про Господні щедроти наприкінці збору врожаю: це також вияв нашої віри та надії на майбутнє, навіть перед початком зимового періоду», – йдеться в посланні опублікованому на сайті УПЦ США.

    У посланні підкреслюється, що «дякувати Господу за Його рясні благословення, бачити Його руку, котру Він простягає навіть у важких обставинах, і дивитися у завтрашній день без відчаю чи безнадії є частиною американської спадщини котрі глибоко взаємодіють із традиціями православної духовності».

    «Будучи українсько-американськими православними християнами, ми знаходимо подвійну радість у святкуванні цього свята. Багато родин мають традицію у День Подяки дати можливість кожній людині за столом висловити привід для подяки за рік що минув. Це було б дуже доречним щоб і ми, як родина у Христі – Українській православній церкві США – слідували цій традиції! Як Церква, як брати і сестри у вірі, і як співпричасники за престолом Господнім, ми, безсумнівно, маємо багато причин для подяки Богу за рік що минув», – наголошують єрархи УПЦ США у посланні.

    Окремо вони зачепили і тему пандемії COVID-19 і закликали висловити вдячність Всемогутньому Богу за чоловіків і жінок котрі працюють у медичній сфері, за науковців, капеланів та усіх необхідних працівників.

    У багатьох парафіях УПЦ США пастирі та вірні, зокрема, багато відділів Української Православної Ліги, пам’ятають причину для святкування, пригощаючи усіх на День Подяки святковими стравами на волонтерських засадах, або збирають їжу та підготовляють щедрі кошики для сімей, які не можуть дозволити собі цього через фінансові труднощі. Це потужний приклад «подяки в дії». «Це вираз любові-милосердя і ласки котрого навчив нас Христос, Господь наш. Якщо ви можете, знайдіть час, щоб пожертвувати й собою в цьогорічний День Подяки для того щоб допомогти іншим», – зазначають у посланні.

    «У цей День Подяки ми щиро молимося, щоб благословення нашого Господа було на всіх вас, в той час коли ви збираєтеся разом в любові, щоб подякувати Богу за все, що ми маємо як Православні Християни, які мають благословення жити в Сполучених Штатах Америки. Нехай Його безмірна любов і досконалий мир будуть з вами в цей день і завжди коли ми прославляємо Його найвеличніше ім’я і коли ми збираємося разом, щоб подякувати за Його рясні благословення», – підсумували у архіпастирському посланні УПЦ США.

    Нагадаємо, президент США Джо Байден вшанував пам’ять жертв Голодомору в Україні. Також духовенство УПЦ США помолилось за спокій душ замучених Голодомором в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне