Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії священник-антивакцинатор вдруге захворів на COVID-19 і потрапив у лікарню

    Відомий сибірський священик-антивакцинатор, клірик Нерчинської єпархії Московського патріархату, протоєрей РПЦ Алєксандр Тилькевич вдруге захворів на коронавірус. 24 листопада на своїй сторінці соцмережах він повідомив : «Криза минула. Сьогодні сам дійшов до вікна, обіцяли днями відключити кисень».

    Про це повідомляє видання Ахилла.

    При цьому сам священник Московського патріархату продовжує виступати проти вакцинації та не благословляє своїм парафіянам іти на щеплення. 25 листопада Тилькевич знову підтвердив, що залишається противником щеплень:«Мій друг, який сумлінно зробив два щеплення, помер від коронавірусу в Москві. Якби щеплення рятувало від хвороби, то чому б не зробити, але щеплені і хворіють, і вмирають так само. […] Я захворів, криза минула — вже ходжу», – сказав він.

    Наприкінці жовтня він сказав, що не благословляє своїм прихожанам іти вакцинуватись: «Прихожани прищеплюватимуться чи ні, я їм теж не указ. Хто хоче щепитися, нехай прищеплюється, але я, коли приходять до мене за благословенням, нікого не благословляю на це. Захворіємо ми всі, сподіватися на щось інше безглуздо, перехворіємо ми всі, у різній формі, єдине — хтось виживе потім, ось це друге питання».

    «Ми рятуємося своїми засобами, які у нас є, Новосибірськ нам постачає якісь ліки, профілактикою займаємося, у будь-якому випадку ми захищаємось, руки частіше миємо, ніж зазвичай, проводимо дезінфекцію. Рятуємося як можемо», – пояснював священник РПЦ.

    Нагадаємо, за 12 днів від COVID-19 померло 12 священнослужителів Московського патріархату. Загалом у період із 20 жовтня по 16 листопада померло близько 28 священників РПЦ, одна ігуменя і черниця.

    Найсвіжіше

    Популярне