П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Львівську ікону вшановуватимуть на загальноцерковному рівні

    Рішення про вшанування ікони на загальноцерковному рівні затвердив Священний Синод ПЦУ. Про це з посиланням на документи Синоду повідомили на Facebook-сторінці храму Успіння Пресвятої Богородиці. Йдеться про старовинну ікону Ставропігійська “Одигітрія”.

    “Вітаємо із радісною новиною у житті нашої парафії! Рішення синоду УАПЦ 2018 р. застверджено Синодом єдиної Помісної Церкви. Рішення Священного Синоду ПЦУ від 22 листопада 2021 р. Надане благословення на загальноцерковне шанування прославлених ікон Божої Матері: Ставропігійська “Одигитрія”, визначивши днем її шанування день свята Собору Пресвятої Богородиці 8 січня (26 грудня ст.ст.)”, – йдеться у повідомленні.

    Зазначимо, що Львівська Ставропігійна Чудотворна ікона Пресвятої Богородиці в Успенській церкві є старовинним образом. В архівних документах XVII ст., які досліджував настоятель храму – митрофорний протоієрей Ігор Бурмило, зазначається, що ця ікона має давнє походження. На жаль, більш точну дату її появи, як і прізвище художника, встановити не вдалося.

    Найсвіжіше

    Популярне