Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ створили Паломницький центр та жіночий монастир на Луганщині

    Синод Православної Церкви України 22 листопада ухвалив низку організаційних рішень, зокрема заснував Паломницький центр, який має упорядковувати здійснення паломництв архієреями, духовенством та вірними Православної Церкви України, з метою як безпосередньої організації паломництв, так і загальної координації діяльності паломницьких служб (центрів) в ПЦУ

    Головою Паломницького центру призначений священник Роман Когут. Паломницький центр Православної Церкви України здійснює свою роботу під загальним керівництвом предстоятеля ПЦУ у взаємодії з Синодальним Управлінням зовнішніх церковних зв’язків, координує працю всіх паломницьких служб (центрів) у Православній Церкві України, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    За поданням єпископа Луганського і Старобільського Лаврентія до складу Луганської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) прийнято чернече сестрицтво на чолі з монахинею Вірою (Комплектовою) та утворено у складі Луганської єпархії ПЦУ Свято-Матронинський жіночий монастир. Монахиня Віра призначена настоятелькою вказаного монастиря.

    Також митрополит Львівський Макарій призначений керівником Святогірського чоловічого монастиря Положення Ризи Пресвятої Богородиці Львівської єпархії – замість ігумена Онуфрія (Дзюпина).

    Крім цього Синод ПЦУ затвердив «Положення про нагороди в Українській Православній Церкві (Православній Церкві України)» як документ, який регулює питання нагороджень і типовий Статут вищого духовного навчального закладу Української Православної Церкви (Православної Церкви України).

    Наступне засідання Синод ПЦУ відбудеться 4 лютого 2022 року.

    Нагадаємо, Синод ПЦУ відправив на спокій єпископа Адріана (Кулика) за побиття жінки.

    Найсвіжіше

    Популярне