П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    В Австралії відбулась хіротонія єпископа Харіупольського

    На велике свято Введення Богородиці до храму, в Австралії було звершене єпископське висвячення над Прохором. Хіротонія пройшла у парафії Святого Миколая в Марріквіллі, Сідней. Він буде єпископом Харіупольським Вселенського Патріархату.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

    Новий єпископ був визнаний гідним прийняти благодать єпископії з рук архієпископа Макарія Австралійського і був наречений Варфоломієм, на честь Вселенського патріарха Варфоломія, і у зв’язку із завершенням тридцяти плодовитих років його служіння на патріаршому престолі.

    Єпископ Харіупольський був особливо зворушений згадкою про своїх покійних батьків, Василіси та Лігеріса. «Я від щирого серця дякую їм за їхню працю. Вони виховали мене в любові, вірі, смиренності, лагідності і страху Божому. Вони запечатали моє життя своїми повчальними настановами», – відзначив єпископ, молячись про те, щоб Бог дарував їм спокій у землі живих, де спочивають праведники.

    З переконанням, що новий єпископ має все необхідне, щоб справді виправдати очікування Церкви, архієпископ Австралії звернувся до нього з батьківськими порадами та настановами для його подальшого росту, розпочавши з сьогоднішнього свята і відзначивши богословський і духовний символізм Введення Богородиці в храм.

    orthodoxtimes / єпископ Харіупольський

    Найсвіжіше

    Популярне