Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У Греції ультраправий політик вимагає підпорядкувати Церкву Моспатріархату

    У Греції лідер ультраправої націоналістичної організації «Золотий світанок»  Янніса Лагос звинуватив Елладську Церкву, що визнала автокефалію Православної Церкви України у тому, що вони не мають канонічної єрархії. У заяві Лагоса, колишнього члена парламенту, а тепер засудженого, закликають передати Елладську Православну Церкву під управління Московського патріархату, щоб «повернутися до священничої нормальності».

    Про це повідомляє orthodoxia.info.

    Видання нагадує, що Росія надає політичну та фінансову підтримку ультраправим партіям в Європі для того, щоб хаотизувати Євросоюз і ослабити їх підтримку України. Зокрема, російська сторона переслала 9 млн євро французьким ультраправим у 2014 році. У 2016 році у Брюсселі обговорили дані європейських розвідок, згідно з якими Росія таємно фінансує крайні праві і маргінальні партії в Європі з метою втручання у внутрішню політику країн ЄС. Не дивно, що саме представники ультраправих партій країн ЄС підтримали Путіна в його діях щодо окупації Криму і ОРДЛО.

    У пресрелізі, опублікованому минулого четверга, Лагос використовує образливі терміни щодо Церкви, такі як «принижена» і «урядова собака». Щодо митрополитів він використовує ще гірші висловлювання: «тремтливі провідники», «вівцеподібні» «вовки», «єретики» та багато інших.

    Тобто знову ультраправий політик у Європі, знову розказує всім, яка хороша Російська Федерація, ігноруючи злочини РФ проти України.

    «Вовки, схожі на овець, не представляють Триєдиного Бога. Вони розкольники, єретики та зганьблені. ΕΛΑΣΥΝ підтримує всі форми їх ізоляції і зробить усе можливе, щоб “грецька” церква, або те, що залишилася від неї, повернулася до канонічної єрархії, навіть якщо для цього потрібно буде підпорядкуватись Російському патріархату», — йшлось у заяві.

    Янніс Лагос засуджений до 13 років ув’язнення за керівництво злочинною організацією «Золотий світанок» — грецької ультраправої націоналістичної партії. 27 квітня 2021 року Лагос позбавлений парламентської недоторканності. 658 депутатів Європейського парламенту проголосували за, 25 проти та 10 утрималися. За кілька годин Лагоса заарештували вдома у Брюсселі. У ніч на 16 травня його було екстрадовано з Брюсселя до Афін і поміщено у в’язницю особливо суворого режиму в Домокосі.

    Найсвіжіше

    Популярне