П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Греції влада заборонила заходити в храм без тесту на коронавірус

    Влада Греції з 22 листопада заборонила відвідування храмів Елладської Православної Церкви невакцинованим від коронавірусу вірянам без наявності негативного ПЛР-тесту.

    Про це повідомляє грекомовний сайт orthodoxia.info та orthodoxtimes.com з посиланням на заяву прем’єр-міністра Киріакоса Міцотакіса. Він додав, що недопуск у храм без COVID-щеплення або негативного тесту передбачений циркуляром Синоду Елладської Церкви, хоча в самому циркулярі таких обмежень не було передбачено.

    Також Міцотакіс зазначив, що контролювати розпорядження влади, крім державних органів, буде і Елладська Церква.

    «Що стосується богослужінь у церквах, повторюю, віряни, які не будуть вакциновані, повинні здати негативний лабораторний аналіз. Зрештою, це передбачено в циркулярі Священного Синоду, нагляд за якими тепер покладено на її органи і, за вибіркою, на державу», – сказав Міцотакіс.

    Нагадаємо, що Постійний Священний Синод Елладської Церкви у нещодавній енцикліці (4 листопада) звернувся до вірян і духовенства з проханням дотримуватися заходів захисту від коронавірусу. Енцикліка закликала людей робити щеплення від COVID-19, що «вказано медичною спільнотою як основний засіб захисту від пандемії».

    Для священників, хористів та осіб, які працюють у церквах, обов’язковим є проведення двох тестів на коронавірус у тиждень.

    Найсвіжіше

    Популярне