Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Чернігівщині чиновники оглянули будівництво каплиці ПЦУ для військових

    18 листопада голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко та очільник облдержадміністрації В’ячеслав Чаус із робочою поїздкою перебували у смт Гончарівське. Там вони зустрілись із капеланами ПЦУ та відвідали будівництво військового храму.

    Зокрема, як повідомляє Фейсбук-сторінка Чернігівської обласної ради, чиновники побували на місті будівництва гарнізонної каплиці Святого великомученика Юрія Переможця Православної Церкви України, який зводиться для духовних потреб 1-ї окремої танкової Сіверської бригади, яка постійно дислокується в Гончарівському.

    Ініціатором та керівником проєкту будівництва дерев’яної каплиці є капелан бригади священник ПЦУ Антоній Панасенко. Він запевняє, що, за підтримки влади та командування, зможе окрім самої церкви відкрити поряд і Центр реабілітації для військовослужбовців.

    Також держслужбовці оглянули ведення реновації будівлі колишнього шпиталю Гончарівського, де на одному з поверхів незабаром будуть введені в експлуатацію кімнати для сімей військовослужбовців 1 окремої танкової Сіверської бригади.

    Нагадаємо, нещодавно предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній освятив духовно-релігійний центр на Чернігівщині. 

    Найсвіжіше

    Популярне