Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ США Даниїл відвідав українську парафію в Сакраменто, штат Каліфорнія

    13-14 листопада Свято-Троїцька громада Української Православної Церкви в Сакраменто (штат Каліфорнія, США) зустрічала свого духовного батька єрарха Вселенського патріархату архієпископа Даниїла (Зелінського), який прибув зі своїм архіпастирським візитом, щоб з‘єднатися в молитві та духовних розмовах і втішаннях із віруючими цієї парафії.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    У неділю вранці, перед початком святої літургії, на зустрічі архиєрея, із щирими словами та запашним короваєм в притворі храму Владику зустріла молодь. Чудові вірші привітання, виходили із натхненних уст молодих дітей, та підлітків, які своїми віршами описали ту невимовну благодать, вітати архієрея, та отримати такі потрібні в цей час слова настанов, “духовні цукерки” від архієпископа Даниїла.

    При зустрічі в храмі слово виголосив голова управи Дроздовський Ярослав та настоятель храму, протоієрей Мирослав Турчак, який згадав про попередні візити архієпископа, ті слова, які запали йому в душу, і які немов попутний вітер підтримують всі ці роки в його служінні із людьми. Після чого настоятель храму попросив святих молитов у архієпископа Даниїла за своїх вірних, за себе та велику сім‘ю.

    Після цього розпочалася Свята Літургія яку архієпископ Памфлійський Даниїл, якому співслужив настоятель протоєрей Мирослав Турчак, а також протоєрей Георгій Тяпко настоятель Свято-Михайлівської церкви в місті Сан Франциско, який пізніше приєднався до них. Співи богослужіння виконував парафіяльний хор.

    Після прочитання Святого Євангелія владика Даниїл звернувся з повчальним словом до парафіян. Він зазначив, що яким би життя людини не було пошарпаним, розтоптаним, воно збергіає ту саму цінність, тому все ,що потрібно для людини – це прийти до Бога, щоб він розрівняв ті гріхи, і оновив людину своєю благодаттю.

    Після богослужіння у церковному залі відбувся святковий обід, а також концерт за участі парафіян та гостей. Декілька пісень презентувала Українська співачка Анничка, та Михайло Марків. Парафіяни та гості висловили свою подяку архієпископу Даниїлу і побажали йому здоров’я та многоліття.

    Нагадаємо, у суботу 13 листопада архієпископ Даниїл звершив панахиду за жертвами Голодомору в Україні. Він назвав цей страшний злочин геноцидом українського народу, який боровся за свою ідентичність.

    Найсвіжіше

    Популярне