П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Надання Томосу ПЦУ сприяє руйнуванню кордонів і спілкуванню з іншими Церквами, – архієпископ ПЦУ

    Єрарх Православної Церкви України архієпископ Тернопільський Нестор (Писик) розповів про підсумки його візиту у Стамбул на святкування 30-ї річниці патріаршества патріарха Варфоломія. Він зазначив, що надання томосу ПЦУ сприяє кращому спілкуванню з іншими Церквами. Навіть ті церкви які поки не визнають ПЦУ, не декларують несприйняття чи небажання спілкуватись, а очікують від України активніших внутрішніх кроків.

    «…надання Томосу Українській Церкві сприяє руйнуванню кордонів і кращому спілкуванню з іншими Церквами. І багато Церков до нас ставляться позитивно – навіть ті, які офіційно ПЦУ не визнали, але з їхнього боку нема якогось несприйняття чи небажання спілкуватися. Негативу нема жодного», – сказав архієпископ Нестор в інтерв’ю tenews.org.ua.

    Єрарх ПЦУ зауважив, що інші церкви очікують від України активніших кроків в середині нашої держави.

    «Є очікування від України активніших внутрішніх кроків. Що для цього потрібно зробити – важко сказати. З одного боку маємо деяку байдужість з боку людей, з іншого – певну бездіяльність влади. Насамперед йдеться про впровадження закону про перейменування УПЦ МП у РПЦвУ. Хоч її парафіяни усвідомлюють свою приналежність до Російської Церкви, постійне нагадування про це вже самою назвою навряд чи їм подобатиметься. Думаю, дуже багатьом буде не комфортно залишатися в тій Церкві», – зауважив архієпископ Нестор.

    Нагадаємо, архієпископ Нестор (Писик) 22 жовтня відвідав Фанар де разом із і українцями привітав Вселенського патріарха з 30-річчям інтронізації. 

    Найсвіжіше

    Популярне