Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Фанарі архієпископ ПЦУ і українці привітали Вселенського патріарха з 30-річчям інтронізації

    Вселенський патріарх Варфоломій відзначає сьогодні 30-річчя із дня своєї інтронізації на патріарший престол. На Фанарі у Стамбулі в храмі святого Георгія відбулось святкове богослужіння яке очолив Вселенський патріарх Варфоломій. За богослужінням молились єпископи Вселенського патріархату, митрополит Румунської Православної Церкви Нифонт (Міхейце), екзарх Вселенського патріарха в Києві єпископ Команський Михаїл (Аніщенко), єрарх Православної Церкви України архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор (Писик), українська делегація та представники української діаспори в Туреччині, повідомляє Укрінформ.

    Архієпископ Нестор передав вітання від імені предстоятеля Православної Церкви України митрополита Київського Епіфанія та вірян ПЦУ.

    «Серед численних визначних досягнень, для повного перелічення яких не досить буде не лише листа, але навіть і великої книги, хочу назвати лише два – скликання і успішне проведення Святого і Великого Собору Православної Церкви та розв’язання українського церковного питання через скликання Об‘єднавчого Собору та надання Томосу про автокефалію Православної Церкви України», – йшлось у привітанні патріарху Варфоломію, яке зачитав архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.

    Збоку представників української влади у заходах взяли участь: заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга, новопризначений Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар, Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман, Консул України в Анталії Емір Рустамов, керівники Тернопільської обласної ради, а також представники української громади в Туреччині.

    Найсвіжіше

    Популярне