П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Києві провели акцію підтримки заручників Кремля. Митрополит Климент зачитав лист бранця В’ячеслава Єсипенка

    На Софійській площі у Києві 15 листопада відбулась акція «Порожні стільці» на підтримку заручників Кремля у Росії та на території анексованого Криму та окупованої частини Донбасу.

    Про це повідомляє «Укрінформ».

    Возможно, это изображение (5 человек и на открытом воздухе)

    Участь у заході взяли близько 50 людей. Організатори розмістили на площі понад 100 стільців з іменами політв’язнів. Такою інсталяцією хочуть нагадати про тих, кого незаконно позбавили волі на окупованих територіях України через їхні переконання чи професійну діяльність.

    Під час акції відомі письменники, журналісти, актори та музиканти зачитали свої листи заручникам Кремля. Потім ці листи зі словами підтримки через адвокатів будуть передані політв’язням.

    Зокрема, участь в акції взяли: Андрій Курков, Наталя Сумська, Римма Зюбіна, Христина Соловій, Ірина Славінська, Ірина Цілик, Микола Семена, Голова Православної місії допомоги жертвам порушення прав людини та особам, позбавленим волі митрополит Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент.

    Митрополит Климент звернувся до присутніх з приводу підтримки українських бранців Кремля та зачитав лист від ув’язненого журналіста-фрілансера «Крим.Реалії» В’ячеслава Єсипенка до Митрополита Епіфанія.

    «Молитовно з вами, прошу ваших молитов, дякую за все, що ви робите, щоб і держава Україна, і Українська православна церква були єдиними», – зокрема йдеться у листі В’ячеслава Єсипенка.

    Возможно, это изображение (3 человека, люди стоят и на открытом воздухе)

    Возможно, это изображение (5 человек и на открытом воздухе)

    Возможно, это изображение (4 человека, люди стоят и на открытом воздухе)

    Захід організували Український ПЕН та Центр громадянських свобод.

    «Щодо війни на Донбасі та окупації Криму, то ми говоримо не тільки про ув’язнених журналістів та письменників. Ми говоримо і про українських заручників Кремля. Сьогодні ми говоримо про тих, хто не може бути з нами, бо ці люди були ув’язнені через свої переконання або переслідуються на території Криму та окупованих територіях на сході України», — заявила виконавча директорка Українського ПЕН Тетяна Терен.

    Голова правління Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук наголосила, що наразі щонайменше 300 українців перебувають у полоні бойовиків на Донбасі. За даними правозахисників, у тюрмах РФ та окупованого Криму утримуються близько 127 громадян України з політичних мотивів, з них 89 кримських татар.

    Возможно, это изображение (2 человека, люди стоят и на открытом воздухе)

    Найсвіжіше

    Популярне